Home » Siste nytt » Turisme og corona – en velfortjent pause på Børgefjell

Turisme og corona – en velfortjent pause på Børgefjell

En vei med fjell i bakgrunnen

Begynner du også å bli lei av lese om alle de tragiske tallene relatert til pandemien? For ikke å snakke om alt det vi ikke kan gjøre i vårt ellers så åpne samfunn? Det er heldigvis ikke bare covid-relaterte nyheter fra nordland, men mange flotte nyheter for deg som skal være turist i eget hjemland.

Start sommerferien på Børgefjell

Børgefjell er et flott sted å starte sommerferien. Du bør ha god tid til å sette av flere dager til turen over Børgefjell. Dette er en av våre nasjonalparker, og den strekker seg fra Trøndelag til Nordland. Hele nasjonalparken har et areal på 1447 kvm, så her er det mye boltreplass for hele familien.

Det er anbefalt å bruke to dager bare på å gå inn og ut av Børgefjell. I tillegg trenger du noen dager for å gå over fjellet, dersom du ønsker det. Nasjonalparken er snart 60 år, og med det er dette en av Norges eldste nasjonalparker. Den er en norsk nasjonalpark verdig, med sine mektige inntrykk for både sansene og sjelen.

Hvilke dyr kan vi se på Børgefjell?

Børgefjell har et rikt dyreliv. Her vil du kunne finne spor etter både fjellrev, tamrein og mange fuglearter. I storbyjungelen er det for tiden pandemien som skaper spenning, men på Børgefjell er det rovdyrene som regjerer. Her kan du finne spor etter både bjørn, jerv, mår og gaupe. Hvem har sagt at turisme og corona må handle om pandemien? På Børgefjell handler det om å slappe av, drikke en iskald Corona mens du speider etter en rødrev eller bare tar inn den mektige naturen rundt deg.

Stikkord: