Home » Siste nytt » Smittestatus i Nordland

Smittestatus i Nordland

Kvinne som tar på munnbind

Her kommer vi med noen nyheter fra nordland. Denne gangen handler det om smittestatus og smittetrykk av Covid. Nå har ting stabilisert seg endel og vi opplever et mindre trykk nå enn tidligere. Vi i Nordland ligger jevnt over på under 5 nye smittede pr dag i snitt.

Hva skjer fremover?

Med et lavt smittetrykk er det også større muligheter for å åpne opp samfunnet igjen. Vi i Nordland må forholde oss til nasjonale tiltak, men vi slipper heldigvis like strenge tiltak som i Oslo. Noe av fordelen vi har er størrelsen og dermed spredningen av befolkningen. Med større muligheter for at folk holder god avstand, så sikrer vi også lavere risiko for smitte.

Vi har pr i dag 4 innlagt på sykehus men ingen ved kritisk tilstand. Med en flat smittekurve og få innlagte ser vi lyst på tiden fremover mot sommeren. Vi håper alle kan bidra til å holde smittetrykket nede ved å respektere de nasjonale tiltakene og holde avstand til hverandre fortsatt.

Tiden frem mot sommer og i sommer

Med en lav smittestatus i Nordland ser vi som sagt lyst på fremtiden. Men vi vet at med sommer kommer det også turister og reisende. For å fortsette å holde lavt smittetrykk vil vi anbefale alle om å følge nasjonale tiltak og bidra på sin måte. Vi vil ikke stenge ned samfunnet en gang til.

Stikkord: