Hopp til innholdet
Home » Siste nytt » Positive nyheter om Gildeskål

Positive nyheter om Gildeskål

Grønne trær.

Det er flere attraktive destinasjoner å besøke som du leser om i Framtia, av steder som Gildeskål. Noe som er så vakkert med Gildeskål, er stedets flere muligheter for naturopplevelser. For ikke å glemme Gildeskål sine flere kulturhistoriske steder, som går helt tilbake til middelalderen.

Kulturhistoriske Gildeskål

Gildeskål sitt gamle kirkested byr på gammel kulturhistorie. Du møter Gildeskål kirkested, som er den tradisjonsrike middelalderkirken av stein. Dette er en historie som tar deg tilbake til 300-tallet hvor kultur, natur og kirke møtes. Det er en mulighet for å ramme det gode og det viktige av opplevelser i et festlig lag.

Nordarnøy Kystfort har blant annet et tysk festningsanlegg fra andre verdenskrig. Denne skal være bygd i 1941-1942. Du finner anlegget på Nordarnøy omtrent seks kilometer fra fergekaia på Sørarnøy. Her finner du tufter etter leirområdet, bunkere og kommandotårn. I tillegg står det tre originale kanoner som er verdt å få sett.

Fra topptur til langsanden

Andre positive nyheter med Gildeskål er deres toppturer, som du kan ta til Sandhornet. Her kan du se hele Salten, da Sandhornet ligger godt synlig som et landemerke fra Bodø. Videre kan du dra til flotteste Langsanden, som er to kilometer lang. Den regnes som et av Norges største strandstrender.