Hopp til innholdet
Home » Siste nytt » Positive nyheter i dag for alle med håravfallsproblemer

Positive nyheter i dag for alle med håravfallsproblemer

  • av
Positive nyheter

Positive nyheter i dag for alle med håravfall! Alopecia areata en autoimmun tilstand preget av raskt hårtap i hodebunn, øyenbryn og øyenvipper, for hvilke behandlinger har vært begrenset. En studie viser at baricitinib, en oral, selektiv, reversibel hemmer av Janus-kinase 1 og 2, kan avbryte cytokinsignalering som er involvert i patogenesen til alopecia areata.

En placebokontrollert metode

En tilfeldig studie gjennomførte to placebokontrollerte fase 3-studier som involverte voksne med alvorlig alopecia areata med en Alopecia Tool-score på 50 eller høyere. Området 0 betyr ingen hårtap i hodebunnen mens 100 betyr fullstendig hårtap i hodebunnen. Pasientene ble tilfeldig tildelt forholdet 3:2:2 baricitinib én gang daglig i en dose på 4 mg, i en dose på 2 mg eller placebo. Det primære resultatet var en SALT-score på 20 eller mindre ved uke 36.

Resultatet av studien

654 pasienter ble registrert i BRAVE-AA1-studien og 546 i BRAVE-AA2-studien. Den estimerte prosentandelen av pasienter med en SALT-score på 20 eller mindre ved uke 36 var 38,8% med 4 mg baricitinib, 22,8% med 2 mg baricitinib og 6,2% med placebo i BRAVE-AA1, henholdsvis 35,9%, 19,4%, og 3,3%, i BRAVE-AA2. I BRAVE-AA1 var forskjellen mellom 4 mg baricitinib og placebo 32,6 prosentpoeng, og forskjellen mellom 2 mg baricitinib og placebo var 16,6 prosentpoeng.

I BRAVE-AA2 var de tilsvarende verdiene 32,6 prosentpoeng og 16,1 prosentpoeng for hver dose vs. placebo. Sekundære resultater for baricitinib ved en dose på 4 mg, men ikke ved en dose på 2 mg, favoriserte generelt baricitinib fremfor placebo. Akne, forhøyede nivåer av kreatinkinase og økte nivåer av lipoproteinkolesterol med lav og høy tetthet var vanligere med baricitinib enn med placebo. Det er definitivt positive nyheter i dag her på Framtia!

Konklusjon

I to fase 3-studier som involverte pasienter med alvorlig alopecia areata, var oral baricitinib overlegen placebo med hensyn til gjenvekst av hår etter 36 uker. Det er verdt å merke seg at lengre studier er nødvendig for å vurdere effektiviteten og sikkerheten av baricitinib for alopecia areata. 

Andre positive nyheter i dag

Forskere har oppdaget at et signalmolekyl kalt SCUBE3 kraftig stimulerer hårvekst og kan tilby en terapeutisk behandling for androgenetisk alopecia, en vanlig form for hårtap hos både kvinner og menn.

Studien bestemte den nøyaktige mekanismen som de dermale papillacellene, (spesialiserte signaldannende fibroblaster i bunnen av hver hårsekk), fremmer ny vekst med. Selv om det er velkjent at dermale papillaceller spiller en sentral rolle i å kontrollere hårvekst, er det genetiske grunnlaget for de involverte aktiveringsmolekylene dårlig forstått.

Produksjonen av aktiverende molekyler av hudpapillene er avgjørende for effektiv hårvekst hos mennesker. Hos personer med androgenetisk alopecia fungerer dermale papillaceller feil, noe som reduserer de normalt rikelige aktiverende molekylene betydelig.

For tiden er det to medisiner på markedet – finasteride og minoxidil. Finasteride er bare godkjent for bruk hos menn. Begge stoffene må tas daglig for å opprettholde sin kliniske effekt.

Har du planer om hårtransplantasjon i Tyrkia?

Tyrkia er et av de beste alternativet for hårtransplantasjoner. Det finnes andre steder du kan få hårtransplantasjoner av høy kvalitet, men de er alle mye dyrere. På grunn av dette utvikler medisinsk turisme for hårtransplantasjon i tyrkia seg svært raskt.